На РФ можна ставити хрест як на морській державі, якщо вона не може відбивати атаки на свої кораблі, - військовий експерт

Сергій Кузан, голова Українського центру безпеки та співпраці, вважає, що "бавовна" помножила російський флот на нуль та завдала величезної репутаційної втрати для Росії. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

Сергій Кузан прокоментував наслідки нічних вибухів у Севастополі 29 жовтня, під час яких були пошкоджені щонайменше три російські кораблі-носії "калібрів".

"Я нагадаю, що це найзахищеніше місце Севастополя та й взагалі всього Криму. Тобто цією "бавовною" помножили російський флот на нуль, тому що застосовували не лише повітряні безпілотники, але й морські катери, які фактично дистанційно пілотувалися, і їм вдалося прорватися у серце російської військової бази, на яку перетворила РФ наш Крим. Тому, це не лише практичний удар, а найголовніше, що це величезна репутаційна втрата для Росії. Тобто можна ставити хрест на Росії як морській державі, якщо вона не може відбивати такого роду атаки", - зауважив військовий експерт.

Сергій Кузан додав, що ще треба встановити ступінь пошкодження російських кораблів, адже під атаку потрапив новий, після крейсера "Москва", флагман російського флоту, фрегат "Адмірал Макаров", .

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....