"На швидкий відступ сподіватися не варто": Експерт спрогнозував, скільки ще може воювати РФ

Директор української неурядової аналітичної організації "Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння" Валентин Бадрак каже, що у Росії залишається все менше нових озброєнь і незабаром окупанти мають перейти на літаки радянського виробництва, оскільки ЗСУ вже знешкодили близько третини нових літаків. Про це він розповів в інтерв'ю Forbes, передають Патріоти України.

Спеціаліст зазначає, що Росія може воювати ще від 6 до 12 місяців. "На швидкий відступ сподіватися також не варто. Росія досить потужна і велика країна, інерція її падіння може тривати довго. За прогнозами Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, Росія здатна воювати від 6 до 12 місяців, якщо тиск західних країн не збільшуватиметься, якщо буде ще менше", - каже експерт.

За його словами, ЗСУ вже знешкодили близько третини нових літаків, серед яких Су-35 та бомбардувальники Су-34. Також майже вичерпався ресурс потужних авіаційних ракет Х" -101 і Х-555.

"Тому й відбуваються такі невибіркові бомбардування зі знищенням громадянської інфраструктури. Російська армія почала використовувати протикорабельні комплекси "Бастіон" з ракетами Онікс. Цими ракетами кілька днів тому вдарили по Одесі. Фахівці кажуть, що ракети Онікс занадто дорогі, щоб використовувати їх для руйнування злітно-посадкової смуги. Це показує, наскільки великий у Росії дефіцит", - пояснив Бадрак. Він додав, що в окупантів є багато складів, де зараз законсервована техніка, хоча вона набагато старша, але все ж таки підходить для перекидання на фронт.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....