На Сумщину з РФ вдерлася велика кількість військ окупантів, - голова ОВА

В Конотопському районі Сумської області з території Росії зайшла велика кількість ворожих військ. Про це голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив у Facebook, інформуючи про оперативну ситуацію в області, передають Патріоти України.

"Конотопський район: велика кількість ворожих військ зайшла з території Росії. Сформований умовний "коридор", через який відбувається постійний рух військової техніки з Київської та Чернігівської областей у зворотньому напрямку на Росію", - зазначив він. При цьому додав, що вони дуже бояться місцевих жителів і наших військових, тому відкривають хаотичний вогонь по людях, які з’являються біля цієї техніки або вздовж руху колон.

Живицький повідомив, що у місті Буринь війська РФ вчора обстріляли будинки мирних жителів - в одного чоловіка вогнепальне наскрізне поранення, його доправили до лікарні та надають медичну допомогу. Також у Бурині "орки обстріляли цивільну машину з людьми" - двох місцевих із вогнепальними пораненнями вчора зранку передали медикам.

За словами голови Сумської ОВА, ввечері 31 березня між Білопіллям та Путивлем військові РФ затримали цивільну машину з жителями Шосткинського району. "Відомо, що в людей забрали телефони та обіцяли дати їм місце для ночівлі. Після цього зв’язок із затриманими зник. Станом на вчора їх місце перебування невідоме, телефони вимкнені", - зазначив він.

Живицький нагадав про небезпеку пересуватися для цивільного населення - це стосується Конотопського і північної частини Роменського районів, бо це може вартувати життя.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...