На українців чекають нові податкові правила: Гетманцев розповів, що зміниться після вступу до ЄС

В Україні для вступу до ЄС необхідно змінити податкові правила, а також позбутися ухилення від сплати податків. При цьому, ймовірно, посилиться покарання за несплату податків. Про це голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв'ю шеф-редактору "Обозревателя" Оресту Сохару, передають Патріоти України.

У ЄС податкові ставки відрізняються залежно від країни. Десь вони нижчі, ніж в Україні, а десь навпаки – вищі. "Я особисто прихильник зниження ставок на продукти першої необхідності – молоко, хліб, м'ясо. Я буду це послідовно відстоювати, я маю на увазі зараз ПДВ", – каже голова комітету.

Гетманцев пропонує знижувати податки на доходи (зарплати), при цьому посилювати адміністрування (контроль). "Я ще до війни подавав ініціативу про об'єднані ЄСВ, військовий збір та податок на доходи фізичних осіб у єдиний податок зі зниженням ставки до 25%. Я вважаю це правильно, але знову ж таки, я відкритий до дискусії, точно ми не можемо це зробити до кінця війни", – зазначає нардеп.

В ЄС через відсутність податкової декларації можуть оштрафувати. Це правильна практика, вважає голова Комітету. "Ніхто не дозволить у Європейському союзі мати можливість ухилятися від оподаткування. Податки сплачуватимуть усі. Якщо платник податків у Франції сплачує податок на доходи фізичних осіб у сумі від 20 до 30%, то ні в якому разі уряд Франції за рахунок цього податку не фінансуватиме Україну і не вкладатиме гроші в Україну, якщо в Україні зарплатний ФОП під 5% виводить гроші з юридичної особи, вдаючи фактично підприємницьку діяльність, якої там взагалі немає", – каже Гетманцев.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...