На захист України теж не стануть? Євросоюз не хоче нарощувати напругу із Росією, - Боррель

Країни Європейського Союзу не хочуть нарощувати напруженість у відносинах з Росією. Наразі немає одностайного рішення щодо висилання з різних країн ЄС російських дипломатів. Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель під час онлайн-спілкування із міністрами МЗС Євросоюзу, передають Патріоти України.

Продовжувати ескалацію не потрібно

Чехія має сильну підтримку від Європейського Союзу, зазначив Боррель. Втім, проявляючи солідарність не варто наростати напруження, вважає дипломат.

Ми запевнили Чехію в сильній підтримці Європейського Союзу. Але водночас, я думаю, всі згодні з необхідністю не продовжувати ескалацію. З одного боку ми повинні проявляти підтримку, але водночас намагатися не збільшувати напруженість, – заявив Боррель.

Він зазначив, що Європейська Рада 25 травня проведе позачергову зустріч, на якій обговорять питання взаємин між ЄС і Росією. Наразі, за словами Борреля, в порядку денному не стоїть питання висилки російських дипломатів.

Чехія просить інші країни вислати дипломатів

Днями міністр МЗС Чехії Якуб Кулганек заявив, що його країна проситиме допомоги у Євросоюзу щодо ситуації з Росією. Зокрема йшлося про тиск на Росію з дипломатичної сторони: мовляв, й інші країни ЄС, як Чехія, мають вислати російських дипломатів. Напередодні прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабішзакликав союзників з ЄС розглянути можливість висилки принаймні одного російського дипломата.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...