На зустрічі було 30 сенаторів від обох партій: Зеленський у Вашингтоні презентував план перемоги України

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у США, 26 вересня зустрівся у Вашингтоні з двопартійною делегацією Сенату. Про це він повідомив у Facebook, передають Патріоти України.

Розмова була присвячена основним пунктам плану перемоги України в повномасштабній війні, яку розв'язала Росія. "Це має бути нашим спільним досягненням – перемога заради свободи, без жодних компромісів ціною свободи. Тут, у столиці США, ми маємо багато друзів, які з перших днів повномасштабного вторгнення стоять пліч-о-пліч з українцями в боротьбі за свободу й незалежність", – написав президент, подякувавши сенаторам за підтримку.

Сенатор-демократ Річард Дурбін розповів журналістам CNN, що на зустрічі було приблизно 30 сенаторів від двох партій. За його словами, президент України презентував план перемоги й повторив, що вона залежить від подальшої допомоги США та інших країн.

За заявою сенатора-республіканця Джона Корніна в Х, Зеленський сказав, що, "можливо, не буде потреби в додаткових ресурсах від США", якщо адміністрація президента Джо Байдена дозволить Україні завдавати ударів західними ракетами по військових об'єктах на території РФ. Отже, це скоротить тривалість війни, а не продовжить її, процитував слова президента сенатор. Журналіст Ендрю Дезідеріо пише в Х, що сенатори переповіли йому думку Зеленського про те, що зняття обмежень на завдання далеких ударів по країні-агресору зараз навіть важливіше, ніж нове фінансування.

"Якщо Зеленський поїде, а воєнна стратегія тиску на Путіна не зміниться, вважаю, це буде найбільша помилка президента Байдена", – цитує в Х журналістка Axios Стеф Кайт сенатора-республіканця Ліндсі Грема, який був на зустрічі. Ще кілька сенаторів сказали Кайт, що поїздки Зеленського на збройовий завод у Пенсильванію з губернатором-демократом, яка викликала критику республіканців, на зустрічі не обговорювали.

"Путін заявив: ще трошки і буде ядерний удар": Денисенко пояснив, що це означає

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:00

"Путін заявив: іще трошки і буде ядерний удар. Що це означає: 1. В Росії прискорюють процес переговорів. 2. Росія піднімає ставки перед виборами в США, розуміючи, що ніяких переговорів поки не передбачено", - про це у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, пе...

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...