Найбагатший заступник Лаврова: ЗМІ розповіли, як куратор по Україні уникнув санкцій

Журналісти дізналися про розкішне життя найближчого соратника Сергія Лаврова, який всі останні роки займався українською темою. Це статс-секретар МЗС Євген Іванов і його сім'я витрачають сотні мільйонів на розкішне життя, дорогу нерухомість і елітних коней - гроші, непорівнянні з його офіційною зарплатою, повідомляє "Можемо пояснити".

Згідно з результатами розслідування, за 5 років Іванови витратили на різну розкіш понад півмільярда рублів. У 2019-му Євген Іванов купив 202-метрову квартиру вартістю близько 200 млн рублів. У тому ж році він примудрився заробити 147 млн - при офіційній зарплаті в 8 млн за рік (трохи вище, ніж у депутатів і сенаторів).

Дочка статс-секретаря МЗС РФ витрачає сотні мільйонів на своє життя. У неї відразу п'ять автомобілів, гідроцикл і катер. Але улюблена розвага - кінний спорт. За 5 років Ольга Іванова витратила на нього понад 171 млн рублів.

Близька до Іванових коханка Лаврова - Світлана Полякова. За словами її знайомого, вона веде тіньовий бізнес разом з сім'єю заступника голови МЗС РФ - почасти цим і пояснюються надприбутки Іванова.

Родині належать кілька компаній, які отримали статус стратегічних і підтримку регіональної влади. Серед них - Вологодський "Біолеспром", який заробляє на поставках пиломатеріалів. Коли Іванови стали власниками фірми, на підприємстві влаштували масові скорочення.

Вже 80 років родині Іванових протегує вище керівництво країни. У 40-х роках Сталін виділив дідові Іванова - генералу КДБ - квартиру на Тверській вулиці. Тепер його захищає Сергій Лавров, прощаючи йому загули і п'янки, стверджує джерело "Можемо пояснити".

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...