"Найбільша помилка": Вірменія звинувачує РФ у зраді та зближується зі США, - WSJ

Військові сили США почали спільні навчання з військами Вірменії. Вони триватимуть 10 днів. Близько 175 вірменських солдатів пройдуть навчання разом із приблизно 85 солдатами командування армії США в Європі та Африці. Про це пише видання Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Видання пише, що Вірменія дедалі активніше намагається позбутися російського впливу, особливо після вторгнення Росії в Україну. Крім того, неназваний високопоставлений представник Держдепартаменту визнав, що США прагнуть зміцнити своє партнерство з країнами, які традиційно спиралися на Москву в економічному і військовому співробітництві.

"Ми завжди шукаємо можливість поглибити наші двосторонні зв'язки з цими країнами", — сказав американський чиновник.

За словами журналістів, американсько-вірменські навчання відбуваються на тлі зростаючої напруженості між Вірменією та Азербайджаном. Крім того, Єреван розчарувався у спроможності РФ забезпечити дотримання угоди про припинення вогню між двома країнами у 2020-му році.

Повідомляється, що Вірменія вважає, що Кремль, який загруз у війні проти України, не виконав гарантій безпеки в Нагірному Карабасі. Так, після важких боїв із Вірменією 2020 року Азербайджан відновив контроль над цією територією. На той час Росія виступила посередником у припиненні вогню.

Арег Кочинян, президент єреванського дослідницького центру політики безпеки заявив, що Вірменія надмірно залежить від Росії. "І це наша найбільша стратегічна вразливість і наша найбільша помилка, яку ми повинні змінити разом із Заходом та іншими партнерами", — сказав він. За його словами, вірмени більше не бачать у Росії партнера і вважають її зрадником.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...