Найближчі кілька місяців будуть вирішальними для України, на контрнаступ ЗСУ вплинуть кілька факторів, - The Guardian

Контрнаступальна операція Збройних сил України, яка розпочнеться, ймовірно, в найближчому майбутньому, стане вирішальним випробуванням для України. Однак багато в чому на успіх українських військ впливатимуть фактори, що не залежать від них. Мова йде насамперед про забезпечення боєприпасами та сприятливі погодні умови. Про це йдеться у матеріалі The Guardian, передають Патріоти України.

В останні кілька місяців війна в Україні перетворилася на майже статичну лінію фронту. Не кількох напрямках російська окупаційна армія, як і раніше, намагається ціною величезних втрат штурмувати позиції українських військових. Також по всій довжині фронту окупанти зайняті облаштуванням фортифікаційних споруд та риттям окопів в очікуванні контрнаступу ЗСУ.

Найоптимістичніші прогнози всередині України та серед її союзників свідчать про те, що багато хто сподівається на повторення успіхів ЗСУ, які українська армія багато разів уже продемонструвала протягом 2022 року.

Військові аналітики кажуть, що очевидною військовою метою українських сил було б спуститися вниз до Азовського моря, щоб повернути собі величезний плацдарм та перерізати лінії постачання російських окупаційних військ. Також це, напевно, дозволило б взяти під вогневий контроль Кримський міст.

Експерти вважають, що логістичні шляхи, зокрема залізниці на півдні України, захоплені в перші дні вторгнення, є єдиним суттєвим придбанням диктатора Володимира Путіна. Їхнє відсічення змінило б стратегічний розрахунок і стало б військовим приниженням окупантів, ізолювавши військові бази на Кримському півострові.

Проте військові аналітики не беруться з упевненістю стверджувати, де саме Збройні сили України завдадуть окупантам удару під час майбутньої операції. На рішення командування може вплинути, зокрема, величезна кількість фортифікаційних споруд та окопів російських окупантів.

При цьому наголошується, що одним із найважливіших факторів, який, ймовірно, вплине на дату початку контрнаступу ЗСУ, є погода. Поточна весна холодна та дощова, через що земля стала незручною для маневрів бронетехніки, а сильний вітер може обмежити роботу життєво важливих розвідувальних та бойових безпілотників.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...