Найпотужніші ракети ЗСУ: Україна прийняла на озброєння майже невразливий у польоті протикорабельний комплекс 360МЦ "Нептун"

Крилаті протикорабельні ракети з керованим польотом близько 300 км мають закрити величезну прогалину в національній обороні, зокрема в протидії ворожому флоту і спробах десантуватись на українське морське узбережжя

У неділю, 23 серпня, на озброєння ЗСУ взяли береговий ракетний комплекс 360МЦ "Нептун". Відповідний наказ підписав міністр оборони України Андрій Таран, зазначають Патріоти України.

Документом визначено основні тактико-технічні характеристики берегового ракетного комплексу 360МЦ, технічні умови і загальні вимоги до комплексу.

"Нептун" - це комплекс крилатих протикорабельних ракет наземного базування, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, а так само десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, що діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів і берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах в будь-який час доби і року, при активній вогневій і радіоелектронній протидії супротивника.

"Ракети проекту "Нептун" є перспективною українською розробкою і в разі запуску серійного виробництва можуть стати вагомою зброєю стримування, адже вони здатні знищувати не тільки корабельні мети, а й наземні. Крім того, дані ракети є сучасним видом озброєння, вони керовані і практично непомітні для ворожих радарів", - заявили в Міноборони.

Комплекс 360МЦ «Нептун», розроблений КБ «Луч», здатний знищувати бойові кораблі класів крейсер, есмінець, фрегат і корвет, а також десантні, танкодесантних кораблі і транспорт, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп. Ракети можуть вражати ціль в складних метеорологічних умовах при активній вогневій і радіоелектронній протидії.
До складу дивізіону входять: 6 уніфікованих пускових установок УСПУ-360, 6 транспортно-заряджаючий машин ТЗМ-360, 6 транспортних машин ТМ-360, рухомий командний пункт дивізіону РКП-360. На озброєнні також знаходиться 72 ракети Р-360.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...