Накиває п'ятами? Скандальний голова Окружного адмінсуду Києва склав повноваження

Павло Вовк заявив, що з 1 серпня склав повноваження голови Окружного адміністративного суду Києва. Про це він сказав на засіданні Вищої ради правосуддя, члени якої розглядають клопотання Генеральної прокуратури про відсторонення Вовка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності, повідомляють Патріоти України.

За словами судді, наразі він перебуває у відпустці. Вовк пояснив, що з 1 серпня склав повноваження голови Окружного адмінсуду Києва, адже, враховуючи обставини, не може виконувати представницькі функції, передбачені цією посадою. Він також зауважив, що нового голову ОАСК наразі не обрано. Вовк сказав, що вбачає у відкритому проти нього провадженні ознаки політичного тиску, а також тиску на суддів ОАСК, і вважає його замовним.

Суддя і його захисники наголошують, що його можливе відсторонення може стати фактором тиску на суддів апеляційних та касаційних судів, які розглядатимуть справи, рішення по яких винесли судді ОАСК, та які Генпрокуратура вважає неправосудними.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...