Намагався "зламати" телефон військової: В Одесі затримали чергового агента окупантів (фото)

В Одесі російський інформатор заради отримання розвідданих хотів "зламати" телефон військової, чоловік якої служить на східному фронті, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба обласного управління СБУ, одесит шукав виходи на російські спецслужби, щоб "зливати" їм інформацію про українських захисників. "Спершу фігурант звернувся до адміністратора одного з прокремлівських Телеграм-каналів, який поширює дані про переміщення Сил оборони України. Щоб здобути розвідінформацію, одесит намагався "зламати" телефон своєї знайомої – української військової, чоловік якої є комбатом-артилеристом ЗСУ на східному фронті" - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, жінка приїхала до Одеси з Краматорська, щоб провідати своїх близьких, і тимчасово зупинилась у знайомих. Дізнавшись, що вона служить у ЗСУ, фігурант чекав від спецслужб РФ інструкцію, як "зламати" гаджет жінки.

Згідно із листуванням з російськими кураторами, оприлюдненим СБУ, жінка-військовослужбовець була подругою дружини зрадника, і гостювала у нього вдома. Співробітники СБУ своєчасно викрили російського інформатора і тим самим запобігли його злочинним намірам.

Крім того, у ході оперативних дій Служба безпеки отримала інформацію про причетність фігуранта до збору розвідданих про розміщення систем ППО на Одещині. Зазначається, що для пошуку геолокацій він регулярно об’їжджав регіон, а також випитував відповідні відомості у своїх знайомих.

За даними прес-служби Одеської обласної прокуратури, фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) ККУ. Йому загрожує до 8 років тюрми. Чоловіка взято під варту без визначення розміру застави.


Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...