Намічається велика угода: Секретар Радбезу РФ Патрушев прибув із візитом до Тегерана, щоб обговорити поставку балістичних ракет, - ISW

Секретар Ради національної безпеки РФ Микола Патрушев 8 листопада прибув до Тегерана, ймовірно, для обговорення можливого продажу іранських балістичних ракет Росії. Він запланував низку зустрічей із топчиновниками, передають Патріоти України.

Про це з посиланням на іранське державне інформаційне агентство Nour повідомляє у свіжому звіті Інститут вивчення війни. Патрушева покликав до Ірану секретар Вищої ради національної безпеки країни Алі Шамхан.

Зазначається, що Nour, ймовірно, оголосив про прибуття Патрушева до Ірану, щоб привернути увагу міжнародної аудиторії до співробітництва між Москвою і Тегераном, що поглиблюється, а також неявно підкреслити, що високопоставлений російський чиновник звернувся до Ірану за допомогою в Україні.

В ISW нагадали, що командувач Корпусом вартових Ісламської Революції Кассем Сулеймані, зокрема, відвідав Москву в 2015 році, щоб закликати Росію втрутитися у сирійську війну.

"Тегеран, ймовірно, прагне публічно сигналізувати про зміну балансу у своєму стратегічному партнерстві з Москвою, особливо перед регіональними противниками, такими як Ізраїль та Саудівська Аравія", – вважають в Інституті вивчення війни.

Примітно також, що візит Патрушева до Ірану проходить на тлі повідомлень про те, що іранський режим попросив у Росії допомогти у придушенні протестів усередині країни.

РФ може отримати два види іранських ракет – Fateh-110 та Zolfaghar. Це щось середнє між використовуваними окупантами "Точкою-У" та "Іскандером".

Це іранські одноступінчасті твердопаливні ракети малої дальності класу "земля – земля". Виробляються Іранською організацією аерокосмічної промисловості (тобто державною організацією).

Fateh-110 стоїть на озброєнні Ірану з 2002 року, а Zolfaghar – з 2017 року. Наймасовішою Fateh-110 є модель ракети третього покоління з дальністю польоту до 300 км. У мережі висловили припущення, що саме її й має отримати Росія. Zolfaghar здатна вражати цілі на відстані від 300 до 700 км із точністю влучання до 5 метрів.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...