"Написано под диктовку пропаганды РФ": Арахамія опублікував пост про підземні вибухи на складах у Балаклії і нарвався на шквал критики

Вибухи на військових складах в Балаклії Харківської області у 2017 році були спровоковані підривом спеціальних снарядів, які заздалегідь були закладені в землю в 10 різних місцях. В результаті вибухів утворилися величезні воронки. Про це в Facebook написав глава фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія, посилаючись на звіт депутатської комісії з розслідування, передають Патріоти України.
За його словами, після гасіння пожежі на території арсеналу виявлено до 10 аналогічних воронок, що свідчить про ідентичний характер мінування. «Судячи з розміру воронки, для цього в землю бути закладено два ряди (!!!) кумулятивно-фугасних зарядів по п'ять штук (!!!) в кожному. Це приблизно 760 кілограм вибухівки, наприклад, ТФО-1 ... Зрозуміло, що закласти стільки кумулятивно-фугасних зарядів неможливо так, щоб це ніхто не побачив. При цьому, їх установка вимагає спеціальних знань і навичок. Це дає підстави припускати, що все робилося в умовах очевидності для військовослужбовців частини і не за один день», - пише Арахамія.


У мережі розкритикували пост Арахамії. Багато коментарів були дуже жорсткими. Зокрема, головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов назвав висновки, представлені Арахамією, фальсифікацією, написаною під диктовку російської пропаганди.

Журналіст Ольга Решетилова пише, що вибухи складів в Балаклії були п'ятим за рахунком підпалом з 2015 року. Всього їх відбулося 7, і всі вони між собою мають спільні ознаки і не можна їх розслідувати окремо один від одного.

Колишній міністр Володимир Омелян, пише, що безпілотник справді був, що підтверджувалося даними з радарів «Украероруху».


Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...

Корнієнко назвав умови остаточного ухвалення законопроєкту про заборону РПЦ

середа, 17 квітень 2024, 23:52

Розгляд у другому читанні урядового законопроєкту № 8371, який передбачає заборону в Україні релігійних організацій, афілійованих із російською православною церквою (РПЦ), залежить від рішення погоджувальної ради голів фракцій і груп парламенту щодо йо...