Нардеп Дмитрук вніс заставу за монаха УПЦ МП, який писав, що "росіяни все одно переможуть"

Виключений зі Слуги народу нардеп Артем Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської лаври Павла Музичука, якого підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Про це Дмитрук повідомив у своєму Telegram-каналі у четвер, 15 лютого, передають Патріоти України.

Спершу нардеп опублікував допис, в якому йшлося про обрання запобіжного заходу монаху Музичуку. У дописі йдеться, що розмір застави, призначений Солом’янським районним судом, — 121 тисяча гривень. «Заставу внесено», — написав в іншому дописі Дмитрук.

Як зазначило видання Ґрати, 9 лютого СБУ оголосила Музичуку про підозру, назвавши його одним із найближчих соратників митрополита Павла (Лебедя). За версією слідства, він виправдовував російську агресію у приватному листуванні в Telegram. Він писав, що «росіяни все одно переможуть», а азовців називав «упирями». У суді ж монах заперечив це й сказав, що його «переслідують» через участь у протестах проти виселення УПЦ МП з Києво-Печерської лаври.

СБУ також підозрює Музичука в організації протестів у Лаврі навесні 2023 року. У листуваннях, які знайшли в його телефоні, він також пише, що Львів — «російське місто», і хвалить главу МЗС країни-агресора Сергія Лаврова, який регулярно транслює кремлівську пропаганду.

У виданні додали, що під судом у цей час стояли прихильники Музичука та противники УПЦ МП.

З 29 березня 2023 року УПЦ (МП) мала звільнити всі приміщення, якими користується в Києво-Печерській лаврі. Державний заповідник розірвав договір про оренду цією церквою Нижньої Лаври, укладений у липні 2013 року. Державна аудиторська служба України після перевірки виявила незаконну передачу в користування пам’яток культурної спадщини та 36 незаконних будівель на території Лаври.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...