Нардеп-лікар присоромив запроданця-економіста: Радуцький "розгромив" доводи депутата Скорика щодо "Супутника V"

Михайло Радуцький нагадав, що "Супутник V" досі не пройшов третьої стадії випробувань, яка може підтвердити його ефективність і безпеку.

Глава комітету Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" відповів депутату "ОПЗЖ" Миколі Скорику, який агітував за випуск в Україні російської вакцини від коронавіруса "Супутник V". Депутат "ОПЗЖ" ледве стримував емоції - всі його доводи були розгромлені, повідомляють Патріоти України.

Радуцький нагадав, що "Супутник V" досі не пройшов третьої стадії випробувань, яка може підтвердити його ефективність і безпеку. Крім того, "Супутника V" навіть немає серед кандидатів на прекваліфікацію ВООЗ. Без цих пунктів, підкреслив він, повноцінною вакциною препарат вважатися не може.

Здивувався він і через плани "ОПЗЖ" домогтися випуску російської вакцини на харківському заводі "Біолік". Радуцький нагадав, що компанія не має обладнання для виробництва векторних вакцин, якою є "Супутник V". "Все, що він (" Біолік "- ред.) може зробити, це в каністрах привезти цю вакцину і "разбодяжить" її по маленьких ампулах", - повідомив глава комітету Ради.

Він зазначив, що Рада вже прийняла законопроект про термінову реєстрацію вакцин від коронавіруса. Документ дозволяє скоротити процес до 5 днів. Однак це торкнеться вакцин тільки тих країн, які мають жорстку регулятивну політику. Росія до них не відноситься, уточнив Радуцький. Він зазначив, що Росія ще два місяці тому повідомила про початок виробництва "Супутник V". Однак число зроблених щеплень вкрай низьке, і це при тому, що епідеміологічна ситуація по країні залишається дуже важкою. "Всі країни, на які ви посилалися, відмовилися (закуповувати вакцину РФ - ред.). І не тому що вона погана чи хороша, а тому що це поки що не вакцина, немає реєстрації. Давайте обговорювати російську вакцину, коли вона буде існувати, сьогодні її немає", - констатував Радуцький.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...