Нардепи продовжили ще на рік особливий статус Донбасу

Під час розгляду законопроєкту деякі нардепи заявили, мовляв, не можна щоразу продовжувати дію закону, але водночас нічого не робити для вирішення ситуації.

У вівторок, 15 грудня, Верховна Рада прийняла закон, яким продовжено ще на один рік особливий статус тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це стало відомо з повідомлення в Twitter прес-служби Верховної Ради, передають Патріоти України.

За відповідний законопроект проголосувало 304 народних депутата.

"Законопроект спрямований на створення додаткових тимчасових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей на основі принципів і норм міжнародного права і Статуту ООН", - йдеться в пояснювальній записці до закону.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО регулярно продовжується ще з 2014 року. Сьогоднішнім голосуванням народні депутати підтримали продовження його дії до 31 грудня 2021 року.

Хрящі й топінамбур: Як Сі Цзіньпін елегантно поставив Путіна на місце

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:44

Російський диктатор Володимир Путін за результатами переговорів, що тривали 2,5 години, підписав зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном 12 документів. Серед них є й угоди про постачання до Китаю російського топінамбуру та субпродуктів із яловичини, ...

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...