"Нарешті можна буде робити те, що маємо робити!": Пресофіцер розповів про реакцію бійців на дозвіл відкривати вогонь у відповідь

На зустрічі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з військовими прозвучала інформація, що відтепер українські бійці можуть відкривати вогонь у відповідь на дії окупантів. Захисники досі не вірять. Про це розповів пресофіцер 503-го Окремого батальйону морської піхоти Збройних сил України Олексій Годзенко, передають Патріоти України.

Він наголосив, що на зустрічі було ще кілька важливих заяв, однак усі розголосити не можуть.

Бійці не вірять

За словами Годзенка, військові сприйняли цю новину дуже позитивно. "Мені навіть не вірять. Мовляв, як це – нарешті можна буде робити те, що ми маємо робити. Дуже позитивно відреагували", – заявив пресофіцер.

Він запевнив, що у нового головнокомандувача є великий кредит довіри серед військових. "Віримо, що у нас все буде добре, а у них (росіян – ред.) погано", – зазначив Годзенко.

"Якщо ви сьогодні прикидали так, що край неба палає – це палає у жабогадюк "за парєбріком" (Росії – ред.), які ці новини прочитали, – додав він.

Рішення про відповідь приймає командир

Як пояснив Годзенко, відповідати українцям можна на кожну провокацію бойовиків. Однак рішення про це приймає командир на місці. "Це може бути командир відділення, взводу, роти, батальйону, бригади із застосуванням наявного у нього озброєння. Вогонь у відповідь на стрілецьку зброю – стрілецькою зброю. Якщо буде завдано артилерійський удар – відповідь буде відповідна і дуже жорстка", – запевнив пресофіцер.

Вже не "паперова армія"

Одне з важливих рішень – зменшення кількості документації. "Величезну кількість часу офіцери проводять за заповненням журналів, документації. Главком розпорядився максимально зменшити кількість цих паперів, щоб ЗСУ нарешті припинили називати "паперовою армією". Одразу не вийде позбутися великої кількості паперів, але початок цьому поклали", – зауважив Годзенко.

Джерело: 24 канал

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...