Народився в Ужгороді: Венедіктова розповіла про окупанта, за наказом якого вбито дитину на Харківщині (фото)

В Офісі генерального прокурора встановили особу командира бригади російської армії, який віддавав накази обстрілювати з важкого озброєння житлові масиви селищ Мала Рогань та Вільхівка у Харківській області. Через обстріл окупантів 13-річна дівчинка отримала тяжкі травми та померла у лікарні. Ним виявився Максимов Сергій Вікторович – командир 138-ї окремої мотострілецької бригади 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу Збройних сил Росії. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, передають Патріоти України.

Як з'ясувалося, він народився в українському місті Ужгороді в Закарпатській області. Тепер Максимову оголосили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

"За іронією долі, народився полковник в Ужгороді на Закарпатті. Вбивати українців прибув на Харківщину. У його підпорядкуванні перебували артилерійські та ракетні дивізіони з озброєнням", – написала генпрокурорка.

Слідство з'ясувало, що 26 березня цей російський командир наказав підлеглим застосувати важку систему вогнеметного вогню "ТОС-1 Буратіно" по житлових масивах селищ Мала Рогань та Вільхівка. Вогонь запалювальними снарядами з установки вівся по будинках мирних. Як наголосила Венедіктова, йому було достеменно відомо, що там немає жодних військових об’єктів. До того ж, застосування такої зброї у місцях зосередження цивільного населення взагалі заборонено міжнародним правом.

Унаслідок атаки житлові будинки, Малороганський ліцей та молокозавод були пошкоджені. Через обстріл мінно-вибухові травми отримала 13-річна дівчинка, від яких за кілька днів померла у лікарні.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...