"Наша позиція незмінна": Буданов дав прогноз, коли ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року, і висловився з приводу долі Путіна

У Росії в майбутньому може відбутися зміна влади, вважає начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. Вона буде продемонстрована "більш-менш легальним шляхом", припускає він. Водночас генерал-майор вірить, що контрнаступ Сил оборони досягне певних успіхів, а в кінцевому підсумку наша країна повернеться до законних кордонів 1991 року, передають Патріоти України.

Про це військовий розповів в інтерв'ю американському телеканалу The War Zone. Журналіст запитав про долю кремлівського диктатора Володимира Путіна. Буданов відповів у контексті останніх подій – спроби "воєнного перевороту", влаштованого ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

"Якби Пригожин виконав свій початковий план, Росію було б уже розділено як мінімум на дві частини, але оскільки він цього не зробив, ми ще побачимо", – сказав генерал-майор.

На його переконання, якби фінансист ЧВК зайшов до Кремля, він показав би росіянам, що Кремль порожній і там немає міністрів, високопосадовців – всі втекли. Ймовірно, деякі чиновники із Санкт-Петербурга або ще звідкись почали б заявляти, що досі легітимні. Це створило б всередині РФ розділення і систему двох влад.

"Але з урахуванням того, що їм вдалося домовитися, це дало час російському керівництву, російській владі. Але все ж таки їх позиція як всевладної опори була сильно підірвана діями Пригожина й уже ніколи не буде колишньою", – упевнений Буданов.

Журналіст запитав, чи буде скинутий Путін. Глава ГУР відповів: "Вони продемонструють зміну влади більш-менш легальним шляхом. Як саме це станеться, ми скоро побачимо".

Щодо ситуації на фронті, то Буданов зберігає віру в перемогу України. "Наша позиція незмінна в тому, що ми все одно дійдемо до кордонів України станом на 1991 рік", – заявив він.

Військовий не став прогнозувати, коли це станеться, але зазначив, що "ми зробимо все можливе, щоб це відбулося цього року". Після такої фрази кореспондент запитав: "Але це не гарантія, так?". "У таких питаннях тільки Бог може дати такі гарантії", – сказав на це Буданов. Він також заявив, що впевнений: наша країна "доб'ється певного успіху в цій контрнаступальній операції".

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Є шанси на перемогу? Підтримка Гарріс американцями з початку місяця зросла на 11 пунктів, - опитування WSJ

субота, 27 липень 2024, 21:46

Підтримка Гарріс серед зареєстрованих виборців різко зросла з 35% на початку місяця до 46%, що на 11 пунктів вище, ніж раніше, однак Трамп все ще попереду. Про це інформує The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Згідно з новим опитуванням,...