"Нашим військам дійсно важко": У Нацгвардії розповіли, яке місто на Запоріжжі хочуть захопити окупанти

Російські окупанти намагаються захопити село Роботине, що на Запоріжжі. Утім, всі спроби загарбників прорватися до цього населеного пункту зазнають невдачі. Про це розповіла начальниця пресслужби бригади "Спартан" Анастасія Кіріченко, передають Патріоти України.

Росіяни продовжують нарощувати кількість авіаударів по населених пунктах саме з цивільним населенням. "Ворог усіма силами та засобами намагається відновити втрачені позиції, захопити Роботине. Намагаються прорвати цей напрямок оборони у тому числі із застосуванням броньованої техніки. Нашим військам дійсно важко", - мовиться у повідомленні.

Зокрема, з напрямку населеного пункту Новопрокопівка ворог використовує звичну тактику вже малих груп та інтенсивні штурмові навали з задіянням БМП, БТР і це здебільшого саме нічні атаки або під ранок. "Проте ми бачимо що штурмові групи максимально близько намагаються під'їхати до позицій саме на техніці", – розповіла Анастасія Кіріченко.

Не з Харківщини: Гетьман пояснив, коли насправді почався весняно-літній російський наступ на Україну

четвер, 16 травень 2024, 10:50

Весняно-літній наступ військ РФ розпочався не з дій окупантів на Харківщині. Насправді він стартував раніше, а саме у квітні, із просування ворога в районі Часового Яру на Донеччині. Про це у випуску OBOZ.Talk сказав військовий експерт, ветеран російсь...

"Вони зацікавлені": РФ може затягнути війну ще на роки, - експерт

четвер, 16 травень 2024, 10:25

Кремль буде намагатися затягнути війну якнайдовше або змусити Україну піти на замороження конфлікту. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Ясне діло, що вони (рос...