"Наслідки могли б бути непередбачуваними": Дружина Буданова їздила на перший обмін полоненими

Дружина очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова Маріанна брала участь у першому обміні полонених під час повномасштабного вторгнення. Вона увійшла в "обмінну" групу, замість чоловіка, передають Патріоти України.

Як йдеться у статті журналу NV, знаючи про неминучість повномасштабного вторгнення росіян, Кирило Буданов перевіз на Острів (головну будівлю ГУР МО України) свою дружину Маріанну.

Після того, як президент Зеленський призначив його відповідальним за визволення полонених, Буданов вирішив їхати на перший під час повномасштабного вторгнення обмін, але через збіг обставин не зміг, і його підмінила дружина.

"Якби росіяни дізналися, що на обмін приїхав керівник воєнної розвідки України чи його дружина, наслідки могли б бути непередбачуваними. Але все пройшло добре, і я видихнув. Потім обміни поставили на потік", - розповів заступник Буданова Дмитро Усов, який керував "обмінною" групою.

Інші заяви Буданова

У тому ж інтерв'ю Буданов вперше розповів про серйозне поранення на Донбасі. Всього у нього було три поранення, отримані під час спецоперації на Донбасі. Одне з них було важким - уламок міни потрапив під серце.

Крім того, стало відомо, що у перші години повномасштабного вторгнення РФ в Україну Буданов був на Острові - головній будівлі ГУР. Він усіх заспокоював та, як завжди, поводився вкрай врівноважено.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...