Наслідок виборів: У киян вже відібрали гектар зеленої зони в центрі столиці, бо лоббісти інтересів містян програли на своїх округах

Протистояння із забудовником тривали вже майже 4 роки, бо забудовник подав до суду й справу розглядало вже декілька десятків суддів.

Юрій Левченко. Фото: Фейсбук.

Днями Шевченківський район "отримав перші практичні негативні наслідки виборів 21 липня на 223-му окрузі". Верховний Суд віддав забудовнику гектар зеленої зони в серці району на вулиці Глибочицька, 5. Про це написав на сторінці у "Фейсбуці" народний депутат Юрій Левченко, передають Патріоти України.

Наводимо його пост.

"Нам, разом із громадою та депутатом Київради Кутняком Святославом вдалося в 2015 році розірвати договір оренди забудовника й створити на цьому гектарі зеленої зони сквер. Проте протистояння із забудовником тривали вже майже 4 роки, бо забудовник подав до суду й справу розглядало вже декілька десятків суддів. Ми вже навіть виборювали справедливі рішення, проте ділянка виявилась занадто вартісною, аби її просто так віддали громаді Києва.

У січні 2018 року ми нарешті отримали позитивне рішення в апеляційному господарському суді, але через касацію справу знову було повернуто в апеляційну інстанцію. А вже у квітні 2019 року продажна колегія суддів ухвалює рішення на користь забудовника! Лишалася надія на нашу касацію, в якій ми оскаржували абсурдність рішення апеляційної колегії. Наша правова позиція була бездоганною. І ось 9 липня було тривале судове засідання. Проте судді вирішили перенести ухвалення рішення на 25 липня - одразу після виборів.

Логіка була простою: якщо не буде цього незручного Левченка, то можна спокійно брати гроші й ухвалювати корупційне рішення, немає про що хвилюватися. Так і сталося. Після років боротьби ділянку повернули забудовнику.

Але ми не зупинимося. Так, ми вже не матимемо інструментарію народного депутата, проте наша команда продовжить боротьбу за збереження цієї зеленої зони й багатьох інших у Києві. Є низка інших правових механізмів, які можна ще спробувати, та й не тільки...

Я впевнений, що якщо громада буде й надалі разом боротися, то нам вдасться відстояти громадський простір, як ми це вже й робили 4 роки. Разом - сила!

P. S. І, товариство, наступного разу, коли якийсь ваш знайомий із Шевченківського району буде обурюватися, що "немає де погуляти з дитиною", "повітря жахливе", "стою в пробках" тощо, запитайте, за кого він чи вона голосували 21 липня 2019 року".

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...