Насправді самі росіяни не знають, скільки у них ракет, - військовий експерт

В умовах санкційного режиму ракети є невідновлювальним ресурсом для Росії. Водночас у Москві через бюрократію, ймовірно, самі не знають, скільки такої зброї є у них на складах. Переважна більшість російських ракет виготовлялися у радянський період, коли вся діяльність щодо них була засекреченою. Про це розповів військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

"Полярність" проблеми

Експерт зазначив, що в умовах ракетної загрози з боку росії для України є як позитив, так і негатив. "Позитивна частина відповіді – ракети є кінцевим ресурсом і росія сьогодні не може відпрацювати у повному обсязі потреби своїх збройних сил щодо витрати цих ресурсів. Погана новина – я боюся, що самі росіяни не знають, скільки у них цих ракет", – пояснив фахівець.

За його словами, ракети, що стоять на озброєнні Росії, почали виробляти ще з середини 1950-х років. З цієї причини щодо них завжди існувало чимало бюрократичних процедур при визначенні категорій застосування, типів і класів збереження.

"Ми можемо зустріти абсолютно різну інформацію щодо крилатих ракет, яка за часів СРСР відносилася до найвищого грифа таємності, тому що ракети використовувалися або призначалися до використання у разі застосування ядерної зброї. Їх може бути багато, інша річ – скільки їх є готовими до використання", – додав Грабський.

Кількість ракет все-таки зменшується

Експерт підкреслив, що потрібно критично оцінювати інформацію різних країн щодо статистики використання росіянами ракет. "Американці заявляють, що витрачено вже 45 відсотків, інші джерела – що понад половину. 24 серпня показало, що росіяни зі 189 демонстраційних вильотів зробили приблизно 60 ударів. Це тільки третина, що свідчить про зменшення арсеналів", – вважає фахівець.

За його словами, іншим свідченням дефіциту окремих типів авіаракет є те, що окупанти змінили свої підходи щодо ударів. Зокрема, дедалі частішими спостерігаються авіаудари з акваторій Чорного та Каспійського морів, а не з Білорусі чи прикордонних областей, як це було раніше.

"Росія не готова і не готувалася до такої війни, яку вона отримала в Україні. Вона не може наростити у промислових масштабах необхідну кількість таких типів зброї. Тому з часом ми спостерігатимемо зменшення інтенсивності ударів, але слід розуміти, що використання старої зброї не спрямовується проти військових, а проти цивільних", – резюмував Грабський.

Джерело: 24 канал

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...