"Настав час припинити привілеї для росіян": Зеленський звернувся до парламенту Мальти

Володимир Зеленський виступив перед парламентом Мальти. Фото:president.gov.ua.Президент Володимир Зеленський під час виступу в парламенті Мальти закликав країну підтримати нафтове ембарго проти Росії і скасувати привілеї для громадян Росії. Звернення опубліковано в соцмережах глави держави, повідомляють Патріоти України.

Зеленський наголосив, що ембарго на російську нафту, нафтові суміші та нафтопродукти є необхідною умовою для припинення вторгнення Росії в Україну.

«Я знаю, що для вас, а також для деяких інших європейських країн це дуже чутлива тема. Враховуючи, що судна під вашим прапором використовуються для транспортування, зокрема, й російської нафти. Але кожен долар і кожне євро, які ви можете заробити на цьому, будуть перекриті дуже значними й болісними втратами, якщо все ж таки не вдасться зупинити продовольчу кризу — а отже, і міграційну кризу — і якщо російське вторгнення піде далі у Європу», — сказав він.

Президент додав, що, враховуючи тисячі воєнних злочинів російських окупантів в Україні, скоєних ними вбивств, тортур, зґвалтувань і грабунків, приймати на своїй території людей із російським паспортом та людей, пов'язаних із російською державою, — небезпека для всіх європейців.

«Настав час зупинити чинні привілеї для громадян Росії. Починаючи від золотих паспортів з привілеями і закінчуючи подвійним громадянством... Перевіряйте, хто з росіян намагається сховатися, використовуючи саме вашу юрисдикцію і вашу землю. Блокуйте нерухомість, яхти й рахунки, які належать росіянам, діяльність російських IT- і блокчейн-компаній, російські пропагандистські канали. Це в Росії вже давно здебільшого не просто бізнес. А структури, повʼязані з агресивною російською державою», — закликав Зеленський.

Євросоюз поки що не може погодити шостий пакет санкцій проти Росії, який мав включати нафтове ембарго, через незгоду кількох країн, зокрема Угорщини.

9 травня Financial Times з посиланням на джерела повідомило, що в ЄС відклали плани заборонити суднам транспортування російської нафти після «жорсткого лобіювання» з боку Мальти та Греції.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...