Наступ на Харків: Росіяни захопили ще три села на на півночі області, поглиблюючи просування від північного кордону України, - DeepState (мапа)

Червоними смугами позначено захоплені впродовж 12 травня території

За даними аналітиків DeepState, росіяни захопили ще 3 населених пункти на півночі Харківській області.

За даними платформи, загалом за 12 травня ворог просунувся біля Вербового, в Красногорівці, в Нетайловому, західніше Семенівки, східніше Новопокровського та окупував села північної Харківщини: Мороховець, Олійникове та Зелене.

Нагадаємо, напередодні ввечері Генштаб повідомив, що на Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною і динамічно змінюється, проте у боях за Вовчанськ окупанти мають тактичний успіх.

Передісторія:

  • 10 травня стало відомо, що російські окупаційні війська активізувалися на Харківщині, там йдуть бої.
  • Міністерство оборони повідомило, що на північ Харківської області направили резервні підрозділи.
  • Вранці 11 травня російські загарбники відновили штурмові дії біля населеного пункту Глибоке на Харківщині, Сили оборони очікують посилення ворожого вогню.
  • В ОСУВ "Хортиця" заявили, що "сіра зона" у Харківській області не розширюється, Збройні сили не дають росіянам просунутися вглиб області.
  • За даними аналітиків DeepState, російські окупанти захопили ще 6 населених пунктів у Харківській області.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...