Наступного року США значно посилять можливості ВМС України, зокрема підводних диверсійних підрозділів

Погоджене поставка партії автоматизованих засобів протимінної безпеки. Також буде отримане сучасне водолазне спорядження для спецпідрозділів, водолазні барокамери та швидкохідні надувні човни, зазначають Патріоти України

Як повідомив капітан другого рангу ВМС ЗС України Леонід Бурлака, відповідне рішення вже ухвалено нашими американськими партнерами.

"Загалом до комплекту постачання матеріально-технічної допомоги увійдуть безпілотні підводні апарати, локатори бокового огляду, ручні сонари, антимагнітне водолазне спорядження та інші сучасні інструменти й обладнання", - зазначив Леонід Бурлака.

За його словами, безпілотні підводні апарати такого типу здатні працювати в автономному режимі та давати чітку інформацію про рельєф та форму морського дна, а також виявляти будь-які підозрілі об’єкти та їх місцеперебування.

При цьому, таки підводні безпілотники мають змогу знаходити можливі вибухонебезпечні предмети, під час автоматичного руху за заданою програмою, навіть у разі відсутності зв'язку з "материнським" судном.

Також відзначається, що у 2021 році Сполучені Штати планують поставити Військово морським силам України водолазні барокамери стаціонарного, мобільного та контейнерного типу, сучасне водолазне спорядження для спецпідрозділів ВМСУ, та швидкохідні надувні човни різного розміру.

Варто додати, що подібними засобами пошуку, ідентифікації та знищення вибухонебезпечних предметів планують дообладнати пошуково-рятувальне судно "Олександр Охрименко", яке минулого року було введене до складу ВМСУ.

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...