Наступного тижня очікується прибуття перших ешелонів російських військових до Білорусі, - місцевий журналіст

Валерій Калиновський, журналіст білоруської служби Радіо Свобода, зазначив, що це буде посилення того військового контингенту, який вже перебуває у Білорусі та орендує кілька військових баз та аеродромів. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Очікується приїзд росіян до Білорусі й Лукашенко сказав, що буде їх декілька тисяч як мінімум, тобто не одна тисяча від так званого регіонального угруповання військ союзної держави. Фактично, це буде посилення того контингенту, якого зараз нараховується біля тисячі й вони орендують кілька військових баз та аеродромів, де утримують свої літаки та ракетні системи неподалік південних кордонів Білорусі. Поки немає інформації, що вже хтось прибув, очікується на наступному тижні перший ешелон військових з Росії до Білорусі", - повідомив журналіст білоруської служби Радіо Свобода.

Валерій Калиновський додав, що тим часом у білоруських військових частинах проводять навчання, виводять білоруських солдатів на тренування та марш-кидки.

Джерело: Еспресо.ТV

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...