Натяк скрепам? США тестують скидання ракет з транспортних літаків (фото)

Протягом останніх декількох років ПС США розглядають концепцію «летючого арсеналу».

Літак MC-130J Commando II. Фото: www.pacaf.af.mil.

Військові США випробовують скидання з транспортних літаків крилатих ракет CLEAVER. Про це повідомляє Flight Global, передають Патріоти України.

Дослідницька лабораторія Військово-повітряних сил (AFSOC) провела випробування, покликані продемонструвати, що військово-транспортні літаки можуть використовуватися для крилатих ракет.

Протягом останніх декількох років ПС США розглядають концепцію «летючого арсеналу». Вона передбачає можливість створення літака, здатного нести велику кількість ракетного і бомбового озброєння. Один з варіантів концепції передбачає, що ракети з транспортного літака будуть запускатися по команді з винищувача, на якому, навпаки, буде підвішений можливий мінімум озброєння.

Випробування по скиданню крилатих ракет з транспортного літака проводилися в січні 2020 року спеціалістами Дослідницької лабораторії ПС США і Сил спеціальних операцій ВПС США, однак військові повідомили про це тільки зараз.

Під час випробувань військові в цілому скинули п’ять транспортних піддонів (Combat Expendable Platforms) з шістьма масогабаритними макетами крилатих ракет CLEAVER. Макети ракет були скинуті з транспортника спеціального призначення MC-130J Commando II. Скидання проводилися на різній висоті через кормову апарель.


"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...