Нація рабів: У Росії матері загиблих окупантів вимагають повернути їм тіла синів, але війну не засуджують

За п'ять місяців війни в Україні Росія офіційно називала свої втрати лише один раз - у березні - істотно занизивши їх. Відтоді, скаржаться матері ліквідованих російських окупантів, рідним не повідомляють, що сталося з їхніми близькими на фронті, вписуючи їх у "зниклих безвісти" - навіть якщо росіянкам відомо, що їхні сини загинули, передають Патріоти України.

Матері та дружини загиблих російських окупантів вимагають від російської влади повернути їм тіла близьких, але й досі не засуджують агресію Росії проти України. Про це пише Sky News.

Видання нагадує: востаннє хоч якісь офіційні заяви про втрати РФ в Україні звучали за місяць після початку вторгнення путінської армії на територію сусідньої держави. Тоді в міноборони РФ заявили про 1351 року загиблого російського військовослужбовця – і вже чотири місяці поспіль ця цифра залишається незмінною.

Минуло п'ять місяців з того часу, як Володимир Путін ввів війська в Україну, і чотири місяці з того часу, як Росія публікувала будь-які дані про втрати.

Родичі тих окупантів, які воювали в Україні та перестали виходити на зв'язок, також не мають жодних відомостей про долю своїх близьких. Навіть якщо їх повідомляють, що військовослужбовець "зник безвісти" - дізнатися про подробиці їм вдається вкрай рідко.

"Рідним не повідомляють, де вони зникли і за яких обставин. Дуже рідко вдається витягнути з людей, з якими вони служили, подробиці того, що сталося насправді", - каже Валентина Мельникова, яка очолює Комітет солдатських матерів Росії.

Одна із співрозмовниць видання розповіла, що востаннє син виходив із нею на контакт наприкінці березня. "Вони відступали, і відбулася битва... Мій син загинув. Тіла забрати не змогли, їх там було багато. Місцеві ховали", – розповіла жінка.

За її словами, її повідомила про смерть сина його військова частина, але в міноборони Росії повідомили, що він зник безвісти.

Росіянка хоче, щоб тіло привезли додому, щоби поховати, вона з іншими матерями об'єдналися, щоб спробувати отримати відповіді від Кремля. І з усіх куточків Росії приїхали до Москви, щоб передати звернення президентові РФ Володимиру Путіну, який надіслав їх близьких на загарбницьку війну в Україну.

Серед тих, хто приїхав, пише видання – Ірина Чистякова. Її 19-річний син Кирило "зник безвісти" в Україні близько чотирьох місяців тому.

Чистякова каже, що більше не може жити в невідомості. "Нас ніхто не чує й слухати не хоче. Я більше не можу. Мені лише 44 роки, а я вже як стара", – заявляє вона.

За словами Чистякової, її син встиг прослужити строкову службу 3 місяці, коли його відправили на війну. Чи він підписав контракт перед відправкою, вона не знає. Але наполегливо повторює маячню Кремля про "допомогу у відновленні незалежності" ОРДЛО, хоч і не розуміє, чому її син опинився на Харківщині.

"Він хотів бути військовим, він хотів захищати свою Батьківщину, а тепер, схоже, їх попросили допомогти відновити незалежність Донецької Народної Республіки (ДНР) та Луганської Народної Республіки (ЛНР)... Мій син пропав на Харківщині, так поясніть мені, чому там мій син? – каже Чистякова.

Офіційно в міноборони РФ їй заявляють, що не знають, що сталося з її сином - чи зник він безвісти, чи перебуває в полоні. У списках полонених його немає. І росіянка, пише видання, вважає, що лише в тому випадку, якщо їй вдасться довести, що він перебуває в українській в'язниці, його буде розглянуто для обміну полоненими.

"Запросіть мене до України! Дайте мені пройти через ваш табір, я знайду сина та заспокоюся", - заявляє вона.

Жодна із цих жінок не дає оцінок тому, що їхні сини чи чоловіки роблять в Україні. Але усі вони намагаються домогтися від влади інформації про своїх близьких, які "зникли безвісти". І щоразу, коли вони приходять – їм кажуть "повернутися завтра". Те саме сталося і під час їхньої спроби потрапити до Кремля: жінкам відповіли, що адміністрація Путіна "не працює у понеділок".

На свої звернення та конкретні питання росіянки отримують загальні відписки, які не містять жодної краплі конкретики чи якоїсь інформації.

Інтрига спікера Джонсона приречена: Білий дім не підтримає законопроєкт щодо допомоги виключно для Ізраїлю без України (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:22

Майклу Джонсону відмовляють у підтримці недоречної ініціативи навіть його однопартійці з Конгресу. Прессекретарка Білого дому також закликала Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню на 95 мільярдів доларів СШ...

Джонсон представив конгресменам США окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню

вівторок, 16 квітень 2024, 7:14

Спікер Палати представників США Майк Джонсон у понеділок представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки, повідомляє The Hill. Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої кон...