Навчатимуть бійців ЗСУ "вікінги": Британія підготує понад 10 тис. українських військових

Міноборони Великої Британії підготує більше українських військових, ніж заплановані 10 тисяч осіб. Таку заяву зробив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на брифінгу в Копенгагені, де відбулася міжнародна конференція, присвячена зміцненню обороноздатності України. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти України.

"Думаю, зараз ми вже готові вийти за обумовлені межі. Ми тренуватимемо більше і довше", — заявив міністр.Він також заявив, що більше країн погодилися допомогти Великій Британії у підготовці українців і ві дправити на британські острови своїх інструкторів.

"До нас їде багато вікінгів"

"Уже є підтвердження, коли Швеція погодилася відправити значну кількість військових, Норвегія анонсувала на конференції, що відправить деяких військовослужбовців, Данія надасть 130 військових і Фінляндія", — зазначив Воллес.

"Загалом, тепер у нас в Англії страшно багато вікінгів. Кілька століть тому це не віщувало б нічого хорошого, — пожартував міністр. — Зараз історія певною мірою повторюється. Більшість тренувальних занять проводитимуть скандинави".

Програма підготовки українських військових на базах в Англії

Британське оборонне відомство проводить програму підготовки військовослужбовців ЗСУ для передової. До жовтня прискорені курси протягом кількох тижнів (які зазвичай займають місяці) мали пройти 10 тисяч українців. Спочатку підготовка мала тривати протягом 4 місяців.

Захід не втомився від України

За словами Бена Воллеса зусилля, спрямовані на зміцнення обороноздатності України, йдуть по висхідній. "Немає ніякої втоми. Все починалося з передавання простої вогнепальної зброї та дискусій на кшталт: а чи не розцінять постачання зброї як провокацію. Через пів року ми вже говоримо про те, скільки вертольотів і літаків передало міжнародне співтовариство, скільки РСЗВ з керованими ракетами, скільки HIMARS. Якщо судити нас, за нашими справами, апетит зростає, а не знижується", — заявив британський міністр.

ЗСУ потрібні безперервні поставки

Глави Міноборони України Олексій Резніков на конференції зазначив, що в постачанні озброєнь має бути послідовність, тому що запаси на складах донорів України не нескінченні. "Важлива комунікація. Потрібно інвестувати гроші у виробництво, наприклад, у Словаччині, Чехії, Латвії чи Литві, щоб розширювати можливості цих країн", — зазначив Резніков.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...