"Навіть ознак підготовки немає": Чому Росія не поспішає оголошувати про приєднання Херсонщини, - Арестович

Федеральна служба безпеки і Головне управління розвідки Росії конфліктують між собою. Зараз вони ділять награбоване майно, яке вивезли з Херсонщини. Ось чому РФ не поспішає оголошувати про незаконне включення області до свого складу. Такою думкою поділився радник голови Офісу президента України Олексій Арестович, передають Патріоти України.

"Вони [ФСБ і ГУР — прим.] сперечаються за "віджату" українську власність — Херсонську область. Зокрема, ділять сільськогосподарську техніку, зерно і навіть автобуси, адже це багато грошей. Вони багато чого вже поділили і будуть ще це робити", — повідомив Арестович.

Далі радник голови ОП пояснив, чому в Кремлі так швидко відреагували на заяву окупаційної адміністрації Херсонщини про готовність увійти до складу РФ. За словами Арестовича, анексія дорівнює ескалації, а це — великі неприємності для Росії. При цьому Путін дав зрозуміти, що РФ хоче уникнути глобальної війни. Тому Пєсков так швидко виступив з коментарем про необхідність все зробити "легітимно, як у випадку з Кримом".

"І тут якийсь дурень самопроголошений вилазить і робить міжнародну заяву величезного масштабу. Йому відразу "дали по шапці", що народ повинен вирішувати. Тому відразу з'явився із заявою Пєсков", — продовжив Арестович.

За словами радника керівника ОП, в Росії є сценарій приєднання Херсонщини. Він розглядається як крайній і точно не головний. А що стосується так званого "референдуму", то зараз ознак його підготовки немає.

"Останнє вкидання було, що це ["референдум"] перенесли на 15-18 травня, але підготовки немає. Крім того, вплинули і такі заяви, їх почали відразу "гасити" на рівні Кремля", — підсумував Арестович.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...