Навіть "податківці" не можуть відмовитися: З'явилися нові дані про примусову мобілізацію в окупованому Донецьку

Масова примусова мобілізація, влаштована збройними формуваннями РФ у Донецьку, відбувалася прямо посеред вулиць. У неділю, 20 лютого, у центрі міста, в районі площі Леніна та проспекту Ілліча (Ворошиловський район), патрулі окупантів зупиняли чоловіків. Про це OBOZREVATEL дізнався із власних джерел, передають Патріоти України.

"Після перевірки документів затримували та відводили. При мені затримали кількох осіб віком від 20 до 35 років", – повідомив співрозмовник нашого видання. За інформацією другого джерела в окупованому місті, працівників так званого міністерства доходів і зборів "ДНР" поставили перед фактом: або власне в "армію", в окопи, або в "територіальну оборону".

В останній нібито менше шансів брати безпосередню участь у бойових діях, тому найчастіше вибирають її. Варіанту відмовитися від мобілізації у "держслужбовців" не було. "У податківців немає особливого вибору, відмовитися не можуть, але й воювати проти України не хочуть. Що стосується тероборони, то тим, хто до неї піде, пообіцяли, що сидітимуть на об'єктах і лише охоронятимуть", – додало джерело.

За його словами, багато жителів "ДНР" шкодують, що раніше не поїхали на підконтрольну Україні територію, а тепер це неможливо. Деякі просто ховаються у квартирах і будинках від мобілізаційних рейдів.

Площа Леніна у Донецьку, де чоловіків зупиняли та затримували

Джерело: Обозреватель

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...