Названо країни, які виплачують українським біженцям максимальну допомогу

Багато країн надають українським біженцям фінансову підтримку, можливість навчатися, працювати та отримувати медичні послуги. Стало відомо, де нашим співвітчизникам передбачені максимальні виплати, передають Патріоти України.

Німеччина – до 420 євро (445 доларів)

З 1 січня Німеччина збільшила розмір базових виплат для українців, які набули в країні статусу тимчасового захисту. Допомога дорослим одиноким українцям підвищать на 53 євро. Діти до 5 років одержують по 318 євро, діти 6-13 років - по 348 євро, діти 14-17 років – 420 євро, а дорослі – по 401 євро.

Ірландія – до 830 євро (880 доларів)

Українським біженцям потрібно оформити PPSN – індивідуальний номер із 7 цифр та кількох літер. Його видають у Департаменті соцзахисту. PPSN можна отримати в аеропорту, якщо звернутися до центру допомоги українцям. Наші земляки отримують по 830 євро на місяць на дорослого. На такі суми можуть розраховувати самотні матері, які доглядають дітей і не працюють.

На дитину виплачують по 140 євро на місяць. Гроші надходять щотижня – на банківський рахунок або у найближчому поштовому відділенні.

Швейцарія – 1500 франків (1618 доларів)

У країні оформлюють званий статус S, який прирівнюється до аналогічних програм у Євросоюзі та надає такі ж права. Раніше українські біженці у Швейцарії отримували по 1500 швейцарських франків (1525 доларів) щомісяця. Але з серпня минулого року уряд посилив критерії нарахування виплат і тепер враховується фінансове становище заявників. Суми допомоги розраховують в індивідуальному порядку.Канада - 3000 канадських доларів (2218 американських доларів)

Українські біженці можуть розраховувати на одноразову фінансову допомогу у 3000 канадських доларів (2218 доларів США) на дорослого та по 1500 канадських доларів (близько 1000 доларів США) на дитину до 17 років. Виплати надаються у одноразовому порядку. Життя в країні досить дороге, тому потрібно мати при собі фінансову подушку безпеки – близько 10 тисяч доларів

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...