"Не бачу великої проблеми в тому": Зеленський прокоментував пропозицію Богдана про російську мову для Донбасу

Жителям окупованих територій слід дати можливість розмовляти тою мовою, якою вони хочуть. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Інтерфакс-Україна”. На думку глави держави ніякої мовної проблеми, у країні немає.

“Ідея Андрія (глави Офісу президента Андрія Богдана – Ред.) – це його ідея, але і люди про це говорять. Я думаю, що ми коли-то припинимо війну, і потрібно дати людям в Донецьку говорити тою мовою, якою вони хочуть. В чому тут проблема? У нас немає цієї проблеми”, – сказав він, коментуючи ідею Богдана дати двом областям особливий мовний статус.

Між тим, Зеленський готовий враховувати думку жителів Донбасу з усіх гуманітарних питань.

Він підкреслив, що однією з тез інформаційної війни є твердження про те, що не можна говорити російською мовою. Однак він навів у приклад себе: розмовляє на якому хоче.

«Якщо буде у донеччан якась спеціальне прохання, щоб вони, наприклад, документи могли заповнювати російською мовою, – я не бачу великої проблеми в тому, щоб це обговорити”, – додав він.

Втім, українська мова залишиться єдиною державною.

Раніше, в ході свого інтерв’ю глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що в разі повернення Луганська і Донецька, можна було б дозволити офіційно використовувати російську мову в якості регіональної.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...