"Не буде миру, продиктованого РФ; українці цього не приймуть - і ми також!": Шольц зробив гучну заяву про "урок 8 травня"

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц з нагоди Дня примирення та пам'яті 8 травня звернувся до німецької нації, згадавши агресію Росії через 77 років після трагічних подій Другої світової. Війна, розв'язана Третім Рейхом, забрала 60 млн життів, цього не можна повторити в XXI столітті, передають Патріоти України.

Звернення голови парламенту ФРН транслював телеканал ARD. Він визнав, що сьогодні світ зіштовхнувся із новим фактом військової агресії сильної держави.

"Президент РФ Володимир Путін хоче підкорити Україну, знищивши її культуру та ідентичність. Путін навіть прирівнює свою варварську загарбницьку війну до боротьби з націонал-соціалізмом. Це історично сфальшовано, а також має сумнівні перспективи", – зауважив Шольц.

Лідер Бундестагу додав, що поважає позицію українського народу, який категорично не сприймає мир, нав'язаний ним вимогами росіян. І Німеччина твердо підтримує цю позицію.

"Ми захищаємо справедливість і свободу на боці постраждалих від військової агресії, ми підтримуємо Україну в боротьбі з агресором. Не робити цього означатиме капітуляцію перед чистим насильством і розширення можливостей диктатора, тому ми надаємо допомогу, щоб припинити насильство", – підсумував політик. Шольц нагадав, що у 1939 році Німеччина вчинила дії, за які досі несе історичну відповідальність. Тому продовжувати дії, спрямовані на заборону військової агресії, це її прямий обов'язок і переконана позиція.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...