"Не було шансів пройти": У "Слузі народу" заявили про провал законопроекту Бужанського про українську мову (фото)

На думку Євгенії Кравчук, рішення про внесення до порядку денного цього законопроекту було помилкою.
Євгенія Кравчук. Фото: РБК.

Законопроект нардепа від фракції “Слуга народу” Максима Бужанського про державну мову в освітньому процесі не буде виноситися на розгляд Верховної Ради восени. Про це 17 липня у прямому ефірі “Радіо Свобода” повідомила заступник голови фракції “СН” Євгенія Кравчук, передають Патріоти України.

За словами Кравчук, законопроект №2362 не буде виноситися на розгляд парламенту, оскільки до осені він “втратить свою суть”. Вона пояснила це тим, що з 1 вересня російськомовні школи переходять на українську мову і законопроект Бужанського вже не буде мати сенсу.

На думку заступника голови “СН”, рішення про внесення до порядку денного цього законопроекту було помилкою і в нього взагалі не було шансів пройти.

“Крім того, це перше читання. Навіть з точки зору регламенту і процедур він би не був прийнятий. Ми, як комітет (з питань гуманітарної та інформаційної політики) рекомендували його відхилити”, – сказала Кравчук.

Вона додала, що законопроект Бужанського дав можливість зайвий раз опонентам партії “подражнити суспільство”.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...