Не гребують насильством: У Німеччині працюють близько 200 секретних агентів із РФ, Bild розкрила подробиці

Служби безпеки ФРН нині ведуть спостереження близько за 200 російськими розвідниками. Однак кількість путінських секретних агентів у Німеччині може бути набагато більшою - на думку експертів, їхня кількість може досягати до 2000 осіб, повідомляє німецьке видання Bild, передають Патріоти України.

У квітні цього року колишній керівник британської розвідки МІ-6 Джон Соєр повідомив, що європейським спецслужбам ймовірно відомо лише про десять відсотків усіх російських агентів, діяльність яких розкрито.

"Ми бачимо масштаби агресивної діяльності російської розвідки по всій Європі. Ймовірно, ми знаємо лише 10% того, що вони роблять. Є багато чого, про що ми просто не знаємо", — заявив Соєр.

Журналісти зазначають, що російські агенти збирають інформацію про політиків, керівників компаній, різних діячів, які виступають із критикою Росії, і передають це до Кремля. Крім того, німецькі силовики також попереджають про напади на казарми та військові бази. На їхню думку, акти саботажу на абазах НАТО мають запобігти за будь-яку ціну.

Також повідомляється, що російські агенти не гребують і відвертим насильством. У цьому контексті згадано інцидент, який стався у 2019 у Берліні. Тоді уряд Німеччини терміново оголосили персонами нон грата двох російських дипломатів у зв'язку із вбивством громадянина Грузії, якого застрелили пострілом у голову на перехресті в парку Кляйнер Тіргартен.

Окремо журналісти згадали групу байкерів "Нічні вовки", яких президент Путін використовує як "м'яку силу", хоча їх вплив саме в Німеччині не такий великий. Більше уваги, на думку журналістів, Кремль приділяє молодим людям із бійцівських студій у Східній Німеччині.

Зазначимо, що західні спецслужби давно вважають, що за чергою вбивств, отруєнь, вибухів та змов з метою державного перевороту по всій Європі за останнє десятиліття стоять як підрозділи російської військової розвідки ГРУ, так і внутрішня розвідка ФСБ, яку колись очолював президент Володимир Путін.

Раніше повідомлялося, що російські спецслужби впроваджують своїх агентів до лав ЗС РФ, оскільки в підрозділах окупаційних військ зростає невдоволення через участь у бойових діях в Україні.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...