Не має геостратегічного значення: Загороднюк пояснив, чому захоплення Донбасу нічого не дасть РФ

Росія уже програла в Україні усі найголовніші битви і провалила найголовніші цілі. Так, армії РФ не вдалося взяти Київ, Харків і не вдається захопити увесь Південь нашої держави, передають Патріоти України.

У той же час захоплення усієї території Донецької та Луганської областей, заради чого РФ зараз концентрує багато сил, для країни-агресорки не має геостратегічного значення. Про це сказав колишній міністр оборони України і голова Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк в інтерв'ю Радіо НВ.

"Будь-яка війна – це досягнення політичних цілей. У захопленні додаткових територій Луганської і Донецької областей жодної політичної цілі немає. Жодного пояснення, чому їм потрібні ці території, немає", – наголошує Загороднюк.

За його словами, було зрозуміло, чому російські окупанти так рвалися на Київ, і зрозуміло, чому намагаються захопити весь Південь, адже узбережжя має для них стратегічне значення.

"Жодного значення їм збільшити територію в Донецькій та Луганській області немає, там немає жодної потужної інфраструктури… Просто геостратегічного значення жодного додаткові ці регіони не мають", – водночас зазначає ексочільник Міноборони України.

При цьому для Росії також нічого не значить "звільнення" так званих "Л/ДНР", каже Загороднюк. Тому єдина причина, чому вони ще й далі воюють – "хоч чогось досягти, аби хоч щось показати".

Загороднюк також зазначив, що армія РФ уже близька до катастрофи. І на це вказує в першу чергу той факт, що вони не можуть добитися якогось швидкого і переконливого результату навіть при тому, що сконцентрували на потрібних для них напрямках усі зусилля і можливості.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: