"Не наш і не ваш": Російська письменниця розповіла свою версію того, чий Крим

За словами Людмили Улицької, вона не належить до тих людей, які говорять, "Кримнаш", але і "Крим ваш" – це теж не її формулювання.

Людмила Улицька. Фото: соцмережі.

Крим - міжнародна земля, коридор між європейською цивілізацією і Росією, будь-який народ, що жив там, може сказати, що "Кримнаш". Таку думку висловила відома російська письменниця Людмила Улицька, передають Патріоти України.

За її словами, нерозумно говорити, що півострів належить комусь конкретно, хоча за міжнародними договорами, це територія України. "Крим – нещасне місце, за нього ще довго буде вестися боротьба. Нерозумно говорити, що він комусь належить, це міжнародна земля. Коридор між європейською цивілізацією і Росією, через який так багато проходило. А, вибачте, яка сволота буде головою цього, яка сволота там буде сидіти в начальниках, буде ця сволота російська чи українська, абсолютно не має значення. Поки що я не бачила там уряду, який би піклувався про Крим", – сказала вона.

За словами Улицької, вона не належить до тих людей, які говорять, "Кримнаш", але і "Крим ваш" – це теж не її формулювання. "Крим мій, і я буду щаслива, коли там будуть правити люди, які піклуватимуться про нього. Влада радянська, влада російська і українська однаково погано ставилися до кримської землі. Тому я скажу чесно, буду вітати будь-які поліпшення. "Крим мій" і я дуже за нього вболіваю. А політично, так, це була потворна анексія, про це говорити нічого", – підсумувала письменниця.


Джерело: Обозреватель

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...