Не просто "палацовий переворот": Екс-депутат Держдуми РФ спрогнозував, що чекає на його країну

У Росії поступово підвищується ймовірність розвитку революційних подій. Однак, альтернативи чинним політикам поки що немає. Таку думку висловив колишній депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов, повідомляють Патріоти України.

На його думку, революційний шлях повністю залежить від наявності підтримуваної суспільством альтернативи. Він нагадав, що і в Україні під час Помаранчевої революції 2004 року, і Революції Гідності 2014-го спочатку з'являлася альтернатива. У 2004 році це був Віктор Ющенко, а в 2014-му - європейський вибір українців.

"А тільки потім дії влади, яка в 2004 році сфальсифікувала вибори, а в 2013-му - побила студентів, виступили каталізатором для громадської мобілізації", - сказав Пономарьов.

"Умови для мобілізації в Росії є, а альтернативи - як і раніше, немає. Ні Навальний, ні Ходорковський, ні Гудков поки такою альтернативою не стали. До речі, набагато ближче до того, щоб стати такою альтернативою, малоприємні для України люди типу пана Стрєлкова. Тому про Навального говорять багато ЗМІ, а про Стрєлкова - ніхто, і Кремль всіляко прикладає руку до цього", - упевнений колишній депутат.

Пономарьов вважає, що найбільш вірогідний сценарій зміни влади в Росії буде чимось нагадувати події 1917 року. "Перший етап дій - всередині еліти (можливо, в режимі керованої передачі влади, інспірованої самим Путіним, а, можливо, і "палацового перевороту"), він зніме медійні та фінансові бар'єри для діяльності опозиції. Після чого в короткий час проявиться та сама альтернатива, яка змете сили минулого", - резюмував він.

Джерело: Главред

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...