"Не так просто, як показують у телевізорі": Учасники штурму розповіли, якою ціною звільняли Кліщіївку, та показали кадри реальних боїв

Українські військові, учасники боїв за населений пункт Кліщіївка на Донеччині розповіли, якою ціною досягли звільнення селища. Бійці наголосили, що все було "не так просто, як показують у телевізорі". Про це йдеться в сюжеті "Радіо Свобода", в якому показали кадри реальних боїв. Бійці розповіли, що найстрашніше під час боїв - це робота артилерії противника, передають Патріоти України.

"Коли ти сидиш у підвалі зі своїми побратимами, вже на відкаті, і ворог знає, що ти конкретно на цьому підвалі, та насипає. Насипає 40 хвилин, годину, причому насипає зі всього. Ти чуєш, як валяться будівлі, які розташовані за 10 метрів від цього погреба, як плита в погребі прогинається і сиплеться штукатурка. Оце було страшно", – згадує один із бійців.

Військові поділилися, що вже всі втомилися і дуже хочуть повернутися додому, до рідних. "Дзвониш дружині, а ти мокрий, брудний, злий, голодний, втомлений. Але, ви знаєте, це дорогого коштує – поспілкуватися з дружиною, чути її голос... Ти знаєш, що ти воюєш заради своєї сім'ї передусім", – зазначив один із бійців.

Інший зазначив, що головна мотивація наразі – не пустити ворога до центру та на захід України, щоб там люди не дізналися, що таке справжня війна, як це сталося на сході.

Водночас військовий поділився, що серед них часто буває так, що коли повертаються додому, – хочеться знову поїхати на війну. Причина в тому, що бійці стикаються з нерозумінням із боку цивільних, а відверто поговорити можуть лише з побратимами.

Нагадаємо, раніше відео боїв за Кліщіївку показали українські десантники. Під час виконання бойових завдань захисники полонили багато російських окупантів. Долаючи труднощі, десантники увійшли до населеного пункту під ворожим вогнем і почали знищувати загарбників. Багатьох росіян удалося взяти в полон. Десантники згадують, що полонені окупанти завжди розповідають, що нібито "не стріляли, нікого не вбивали" та взагалі не знають, навіщо приїхали в Україну.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...