Не там шукав зраду: Турчинов та Цеголко "потушили" істерику Данилюка стосовно крадіжки секретної інформації РНБО

Вся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована на гроші Петра Порошенка і відповідно повернута орендодавцю.
Турчинов запевнив Данилюка, що в його відомстві є необхідне приміщення. Фото: 112 Україна.

Колишній прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко відповів на запитання секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Данилюка про зникнення апаратури з ситуаційної кімнати Адміністрації президента і заявив, що вся техніка була орендована за рахунок колишнього президента, а тому її повернули власнику, передають Патріоти України.

«Вся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована на гроші Петра Порошенка і відповідно повернута орендодавцю. Ніякої конфіденційної інформації на сервері не зберігалося, доступ до неї забезпечувався тільки online. Кімната працювала як відображення різних джерел інформації, але ці джерела залишалися на своїх місцях у Прикордонній службі, СБУ чи податковій», — написав він у Facebook.

Також Цеголко зазначив, що в РНБО, де тепер працює Данилюк, є ситуаційний центр з усіма серверами з доступом до секретної інформації. У той же час, уже колишній секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму Facebook написав, що головний ситуаційний центр відомства перебуває під охороною і працює в штатному режимі.

«Олександр Данилюк на своїй сторінці у Фейсбуці показав відсутність комп'ютерної техніки в приміщеннях, докладно пояснивши глядачам, де відбувається ця зйомка. А в зв'язку з його призначенням секретарем РНБО України у наших громадян може виникнути підозра, що ці проблеми стосуються апарату РНБО. Хочу підкреслити, що наведений Данилюком відеоматеріал жодним чином не стосується РНБО. Він був знятий в окремих приміщеннях Адміністрації президента України (вулиця Банкова). Головний ситуаційний центр РНБО на вулиці Болбочана та обладнання приміщень працівників РНБО перебувають під надійною охороною і працюють у штатному режимі», — пояснив Турчинов.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...