Не тільки навчання для військових: Резніков відзвітував про результати поїздки у Францію

Нещодавно стало відомо, що міністр оборони Олексій Резніков у рамках робочого візиту прибув до Парижа. Як наслідок – Україна вже має гарні новини стосовно передачі САУ Caesar та навчання українських бійців, зазначають Патріоти України.

Резніков домовився про отримання від Франції ще 12 додаткових установок САУ Caesar. Крім того, Франція відправить 150 своїх військових у Польщу, де вони навчатимуть українських захисників.

Результати поїздки Резнікова

Міністр зазначив, що два дні у Парижі були "інтенсивні та продуктивні". Основною темою візиту був захист повітряного простору України. Резніков нагадав, що французькі комплекси Crotale вже захищають наші мирні міста та критичну інфраструктуру, бережуть життя наших людей. Тому на перемовинах міністр провів консультації щодо розширення цього компоненту, створення запасу ракет тощо.

"Завдяки механізму спеціального фонду, угоду про який ми підписали у жовтні 2022 року на полях зустрічі у форматі "Рамштайн", Франція забезпечить фінансування та передачу 12 САУ CAESAR. Ці артсистеми дуже ефективно проявили себе на полі бою", – розповів Резніков.

Він також повідомив, що Україна уклала меморандум з компанією Thales щодо постачання двох радарів GM-200, які суттєво підвищать спроможності ЗСУ. Зокрема, вони допоможуть краще виявляти повітряні цілі: крилаті й балістичні ракети, а також дрони різних типів.

Крім цього, за словами Резнікова, Франція забезпечить підготовку понад 6 500 українських воїнів. Зокрема, 2 000 отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі.

Міністр ознайомив французьких колег з безпековою ситуацією, тому розраховує на допомогу у вигляді боєприпасів. Наостанок Резніков відвідав українських воїнів, які проходять реабілітацію у Франції. Міністр подякував їм за службу, адже саме вони сьогодні є щитом Європи на сході.

Резніков підсумував, що у результаті поїздки зроблено чергові кроки для зміцнення української армії, відтак – чергові кроки до нашої перемоги.

Натомість усі надії щезли після того, як журналісти AFP повідомили, що Байден проти того, щоб США постачали Україні винищувачі F-16. До слова, раніше в Пентагоні не відкидали постачання літаків F-16 для України в майбутньому – як, зрештою, і будь-яких видів озброєнь. Але казали, що якщо до цього дійде, то йтиметься радше про довшу перспективу – через складнощі управління, навчання тощо.

Проте Олексій Резніков в цьому питанні досить оптимістичний. Протягом візиту до Франції він заявив, що вважає "ні" від США – відмова станом на сьогодні. Міністр сподівається, що зрештою ця позиція зміниться, як було і з іншими видами озброєнь.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...