Не в тому під'їзді оселилися: СБУ показала, що знайшла під час обшуку у сусідів Віталія Кличка (фото, відео)

Якщо люди Баканова влаштували "кіпіш" з грюканням в двері Кличку щоб передати своєрідний "привіт" Віталію Володимировичу, як каже мер, то підготувались досить ретельно для операції прикриття

У вівторок, 18 травня, Служба безпеки України оприлюднила результати обшуків у будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 30, де проживає мер Києва Віталій Кличко. Виявилося, що сусіди посадовця нелегально імпортували в Україну великі партії пального з Республіки Білорусь та РФ.

Про це повідомили в пресслужбі відомства. Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники постачали продукцію на адресу низки комерційних структур, зазначають Патріоти України.

"Для уникнення сплати митних зборів та акцизного податку вони у документації штучно знижували вміст метилового спирту у продукції. Дії організаторів завдали державному бюджету збитки в особливо великих розмірах", – розповіли в пресслужбі.

Правоохоронці зазначили, що у ході досудового розслідування задокументували, що менеджмент комерційних структур протягом 2020-2021 років реалізовував імпортовану продукцію підприємствам з ознаками "ризиковості". За попередніми даними, незаконно імпортовано продукції на понад 100 млн грн.

"Ці суб’єкти господарювання не мають виробничих потужностей і не знаходяться за адресами реєстрації. До того ж засновником, директором і бухгалтером виступає одна особа. Фактично імпортований товар в Україні організатори переробляли на нелегальних міні-НПЗ у сурогатні паливо-мастильні матеріали. Потім реалізовували за готівку без оформлення бухгалтерських документів", – зазначили правоохоронці.

У ході проведення обшуків на території Київської, Чернігівської та Луганської областей правоохоронці вилучили печатки 300 фіктивних підприємств, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку, готівку та метиловий спирт.

У ході обшуків в будинку, де проживає Кличко, правоохоронці виявили та вилучили:

  • документацію та печатки 68 юридичних осіб;
  • фінансово-господарську документацію залучених у протиправній схемі СПД;
  • ноутбуки, електронну техніку,
  • необліковані кошти.
  • "Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

    четвер, 28 березень 2024, 16:25

    Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

    "Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

    четвер, 28 березень 2024, 15:56

    Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...