Не варто переоцінювати свою роль в історії: Відомий дипломат нагадав Зеленському, коли світ визнав Росію окупантом

Знаний український дипломат Костянтин Єлісеєв нагадав президенту України Володимиру Зеленському, коли світ уперше офіційно визнав Російську Федерацію державою-окупантом. Сталося це за кілька років до проведення самміту "Кримська платформа", зазначають Патріоти України.

"Заява Зеленського про те, що у декларації Кримської платформи Росію було вперше на міжнародному рівні визнано державою-окупантом – відверта НЕПРАВДА! Це вже було чітко зафіксовано у резолюції ГА ООН, ухваленій 19 грудня 2016 року на 71-й сесії Генасамблеї", – зазначив Єлісеєв у своєму Твітері.

Так дипломат відреагував на заяву Зеленського, зроблену ним у Києві 23 серпня, у ході саміту "Кримська платформа", що зібрав представників понад 45 різних країн та міжнародних організацій. За підсумками зустрічі президент України наголосив, що саме у декларації, схваленій усіма учасниками заходу, вперше було визнано Росію державою-окупантом.

"Ми маємо схвалену усіма учасниками декларацію Кримської платформи, вона чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією. Вперше на міжнародному рівні РФ визнано державою-окупантом", – заявив президент.

Втім насправді подібне визнання вже було зроблене міжнародним співтовариством раніше.

Зеленський також заявив, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права Росія повинна негайно припинити порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові Крим та забезпечити вже зараз безперешкодний доступ до Криму для гуманітарних та правозахисних організацій.

Панічно бояться ЗСУ: Окупанти підтоплюють баржі для захисту залишків суден у Севастопольській бухті (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 11:44

На вході в Севастопольську бухту російські військові встановлюють додаткові баржі для захисту від українських морських дронів. Це видно із даних супутникових знімків, передають Патріоти України з посиланням на моніторингову групу "Кримського вітру". Я...

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...