"Не вірю": Міністр оборони Резніков заперечив сценарій атаки московської орди на Київ з території Білорусі

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що не вірить у сценарій атаки Києва з території Республіки Білорусь. Про це очільник Міноборони заявив в ефірі телеканалу ICTV, зазначають Патріоти України.

"Я в цей сценарій, чесно і відверто кажу, - не вірю. Атака на Київ можлива тільки з півночі, тобто з території Республіки Білорусь. Не забувайте, що в нас тисяча кілометрів з Білоруссю, з яких близько 750 кілометрів - болота, зарості, дуже складний рельєф, тому не в кожному місці, в принципі, легко перейти цей кордон", – заявив Резніков.

Він додав, що "є лише 250 км із Білоруссю, де можна легко подолати кордон, проте вони не розташовані над Києвом, а ближче до Польщі".

"Тобто з точки зору географії – це дуже складна історія – атакувати з півночі Київ... А до Києва ще треба дійти – 200 км. У нас система оборони вибудувана так, що до Києва ніхто не дійде", - запевнив міністр оборони.

Крім того, як зазначив Резніков, у телефонній розмові міністр оборони Білорусі "запевнив його в тому, що білорусько-російські навчання мають виключно оборонний характер і жодних агресивних дій з боку Білорусі не буде".

Резніков також уточнив, що є домовленість із білоруським колегою про відвідування полігонів на території Білорусі, де проводяться навчальні військові маневри, українським військовим аташе. Такий візит відбудеться 19 лютого.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...