Не всі декларації будуть відкриті під час війни: Веніславський сказав, чиї дані приховають

Рада таки знайшла голоси, аби відкрити електронні декларації чиновників для широкого загалу. Водночас є одна категорія громадян, чиї звіти про майновий стан не публікуватимуть з міркувань безпеки.

Власне, 341 народний депутат 20 вересня проголосував за законопроєкт з поправками, що передбачають не лише обов'язкове декларування посадовцями своїх доходів, а і їх публікування. Згодом член комітету парламенту з питань безпеки й оборони Федір Веніславський прокоментував це.

Кого не стосується e-декларування

Як зазначив обранець, будуть недоступними декларації військовослужбовців, діяльність яких пов'язана з безпосередньою небезпекою для їх життя і здоров'я.

Однак важливо, що всі державні посадовці цілодобово будуть мати доступ до їхніх документів. І разом з тим зрозуміло, що є обмеження для тих осіб, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Представники органів держвлади, місцевого самоврядування – на них також не будуть поширюватися вимога щодо відкриття цілодобового доступу до цих декларацій. Оскільки це також пов'язано з їх безпекою,
– констатував Веніславський.

Окрім того, він назвав це рішення Верховної Ради з підтримки вето президента Володимира Зеленського щодо е-декларацій справді важливим.

Йшлося, що президент наполіг аби всі декларації високопосадовців, народних депутатів, керівників центрального органу виконавчої влади, керівників сектору безпеки й оборони й інших тих посадових осіб, діяльність яких пов'язана з підвищеними ризиками, були у відкритому доступі.


Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...