​Не вийде у Путлера своєї "Барбаросси": США безпрецедентно підвищили стратегічну розвідку на підступах до України

Військова авіація США перебуває у небі над Україною та проводить глибоку розвідку позицій російської армії.

У небі над Україною на тлі загрози російського вторгнення помітили безпрецедентну активність військової розвідувальної авіації США. Військові телеграм-канали та профільні аналітичні ресурси публікують траєкторії руху бортів Boeing E-8C Joint STARS та Boeing RC-135V Rivet Joint, посилаючись на інформацію ресурсу "Флайтрадар24", який відстежує переміщення повітряних суден та траєкторію їх руху в режимі реального часу, зазначають Патріоти України.

Літак радіоелектронної розвідки ВВС США Boeing RC-135V Rivet Joint, борт 63-9792 сьогодні працює з авіабази Судна на лінії розмежування на Донбасі.

Водночас літак боєвого управління та цілевказування Boeing E-8C Joint STARS Військово-повітряних сил США, борт 01-2005, що злетів з авіабази Рамштайн 135V 63-9792.

Варто відзначити, що це перший випадок появи другого борту над Україною, оскільки до цього він працював лише у Чорному морі.

"Обидва літаки ніколи не літали разом над Україною", – зазначив оглядач Ману Гомес на своїй сторінці у Twitter.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...