Не виключена техногенна катастрофа: "Північний потік-2" будують російські судна, які знаходяться в аварійному стані

Через відмову великих іноземних компаній добудовувати "Північний потік-2", Росія змушена проводити добудову власними силами. При цьому судна РФ перебувають в аварійному стані, що може призвести до катастрофи. Крім того, судна є технологічно застарілими. Про це повідомляє пресслужба Служби зовнішньої розвідки України, передають Патріоти України.

https://szru.gov.ua

Зокрема, це судна: "Venie", "Владислав Стрижов", "Юрій Топчев", "Умка", "Vengery", "Фінвал", "Errie" та "Катунь". Так, останнє з 16 березня перебуває на ремонті в порту Мункебо (Данія). "Катунь" має зовнішні пошкодження не тільки корпусу, а й елементів управління.

ТТХ (тактико-технічні характеристики) судна "Умка" вже не відповідають максимальним швидкостям і навантаженням, за яких Росія докладає зусиль для завершення будівництва. За оцінками експертного середовища, використання технологічно застарілих суден і обладнання в майбутньому збільшує ймовірність виникнення техногенної катастрофи з екологічними наслідками регіонального масштабу за будь-яких пікових навантажень.

https://szru.gov.ua

Нагадаємо, Федеральне відомство зі судноплавстві і гідрографії Німеччини відхилило скаргу екологічних компаній про дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2". Зазначається, що після ретельного вивчення та повної оцінки BSH не зміг визначити будь-яких значних факторів.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...